Sådan gør du arbejdspladsen børnevenlig i tilfælde af lockout

Den såkaldte danske model omhandler den fremgangsmåde, hvorpå arbejdsgivere og arbejdstagere forhandler sig frem til løn og øvrige arbejdsvilkår. Det særlige ved den danske model er, at det er arbejdsgiverne og arbejdstagerne i form af fagforeninger, der selv forhandler løn og vilkår på plads uden statslig indblanding.

Som de fleste efterhånden nok ved, så er parterne i øjeblikket i gang med forhandlingerne, og fronterne er trukket skarpt op. Der er umiddelbart ikke udsigt til nogen forhandlingsløsning, og derfor er der både varslet strejke fra arbejdstagernes side og lockout fra arbejdsgivernes side.

Strejken og lockouten nærmer sig med hastige skridt, og derfor kan det være en god idé at få afklaret, hvordan man gør arbejdspladsen børnevenlig i tilfælde af, at der kommer strejke og/eller lockout.

Skab de bedst mulige rammer

I tilfælde af lockout vil det udelukkende være folk, der er ansat som tjenestemænd, eller folk, der indgår i nødberedskab, som får lov til at møde på arbejde. Selv om lockouten er meget omfattende, så udgør denne gruppe en hel del mennesker, og alle, der tilhører denne gruppe, som også har børn, vil sandsynligvis få nogle problemer med børnepasning, da alle daginstitutioner og skoler selvfølgelig også er omfattet af lockout.

Det kan sagtens lade sig gøre at have børnene med på arbejde. Det er dog rigtig vigtigt, at man sikrer sig, at arbejdspladsen er børnevenlig, og det vigtigste er, at den er tryg. Eksempelvis vil det være en rigtig god idé at anskaffe sig et trappegitter, sådan at man ikke behøver at være bekymret for, om de små falder ned ad trapperne.

De små skal også have et sted, hvor de kan sidde, og i den forbindelse er en nomi højstol den ideelle løsning. Man sidder godt i den, og den er meget mobil, så man hurtigt kan rykke lidt rundt på de små. Det handler om at skabe de bedst mulige rammer for børnene på arbejdspladsen, og derfor kan det godt betale sig at investere i ting af god kvalitet.

Plads til leg

Selv om børnene er med på arbejde, så betyder det ikke nødvendigvis, at deres udvikling behøver at gå helt i stå. Eksempelvis kan man med fordel investere i en kravlegård. Disse fås til rigtig gode priser, og så er de utrolig funktionelle. På en og samme tid sikrer man, at barnet har det godt og ikke volder nogen skade på sig selv eller andre, og så er der i den grad også plads til leg.

Der er rigtig mange, der gør sig mange bekymringer i forbindelse med, at der er varslet strejke og lockout, men der er reelt ingen grund til at få ekstra mange rynker i panden på grund af den opståede situation. Når det kommer til børnepasning, så kan det sagtens foregå på arbejdspladsen, og det behøver på ingen måde gå ud over børnene.

Hvis man bare har fokus på barnets sikkerhed og udvikling, så kan arbejdspladsen sagtens være et rigtig fint sted for dit barn at opholde sig, og du kan med god samvittighed udføre dit arbejde.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *