Sådan gør du arbejdspladsen børnevenlig i tilfælde af lockout

arbejdspladsen

7 måneder siden |  0 comments  |  Som arbejdsgiver

Den såkaldte danske model omhandler den fremgangsmåde, hvorpå arbejdsgivere og arbejdstagere forhandler sig frem til løn og øvrige arbejdsvilkår. Det særlige ved den danske model er, at det er arbejdsgiverne og arbejdstagerne i form af fagforeninger, der selv forhandler løn og vilkår på plads uden statslig indblanding.

Som de fleste efterhånden nok ved, så er parterne i øjeblikket i gang med forhandlingerne, og fronterne er trukket skarpt op. Der er umiddelbart ikke udsigt til nogen forhandlingsløsning, og derfor er der både varslet strejke fra arbejdstagernes side og lockout fra arbejdsgivernes side.

Strejken og lockouten nærmer sig med hastige skridt, og derfor kan det være en god idé at få afklaret, hvordan man gør arbejdspladsen børnevenlig i tilfælde af, at der kommer strejke og/eller lockout.


Skab de bedst mulige rammer


I tilfælde af lockout vil det udelukkende være folk, der er ansat som tjenestemænd, eller folk, der indgår i nødberedskab, som får lov til at møde på arbejde. Selv om lockouten er meget omfattende, så udgør denne gruppe en hel del mennesker, og alle, der tilhører denne gruppe, som også har børn, vil sandsynligvis få nogle problemer med børnepasning, da alle daginstitutioner og skoler selvfølgelig også er omfattet af lockout.

Det kan sagtens lade sig gøre at have børnene med på arbejde. Det er dog rigtig vigtigt, at man sikrer sig, at arbejdspladsen er børnevenlig, og det vigtigste er, at den er tryg. Eksempelvis vil det være en rigtig god idé at anskaffe sig et trappegitter, sådan at man ikke behøver at være bekymret for, om de små falder ned ad trapperne.

De små skal også have et sted, hvor de kan sidde, og i den forbindelse er en nomi højstol den ideelle løsning. Man sidder godt i den, og den er meget mobil, så man hurtigt kan rykke lidt rundt på de små. Det handler om at skabe de bedst mulige rammer for børnene på arbejdspladsen, og derfor kan det godt betale sig at investere i ting af god kvalitet.


Plads til leg


Selv om børnene er med på arbejde, så betyder det ikke nødvendigvis, at deres udvikling behøver at gå helt i stå. Eksempelvis kan man med fordel investere i en kravlegård. Disse fås til rigtig gode priser, og så er de utrolig funktionelle. På en og samme tid sikrer man, at barnet har det godt og ikke volder nogen skade på sig selv eller andre, og så er der i den grad også plads til leg.

Der er rigtig mange, der gør sig mange bekymringer i forbindelse med, at der er varslet strejke og lockout, men der er reelt ingen grund til at få ekstra mange rynker i panden på grund af den opståede situation. Når det kommer til børnepasning, så kan det sagtens foregå på arbejdspladsen, og det behøver på ingen måde gå ud over børnene.

Hvis man bare har fokus på barnets sikkerhed og udvikling, så kan arbejdspladsen sagtens være et rigtig fint sted for dit barn at opholde sig, og du kan med god samvittighed udføre dit arbejde.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Indret en lounge til dine medarbejdere og se medarbejderglæden ryge i vejret

Der er mange muligheder for at få mere medarbejderglæde på arbejdspladsen. Der findes et hav af tiltag, kurser og så videre, hvor man kan lære at skabe et godt miljø for medarbejderne. Men faktisk behøver det ikke være så avanceret, hvis man gerne vi...

READ MORE

Pas dine medarbejderes hænder med professionelt it-udstyr

Arbejder du på et kontor, eller har du en række medarbejdere under dig på kontoret? Så kan du højst sandsynligt nikke genkendende til, at langt størstedelen af arbejdet foregår ved brug af tastatur og mus foran skærmen. Dette arbejde kan virke ret af...

READ MORE

3 gode tips til at passe godt på dine ældre medarbejdere

Alderen gør alle mennesker mere skrøbelige med tiden, og af og til kan de ældre medarbejdere godt have brug for at blive taget en smule hånd om. Arbejdspladsen skal være et rart sted at være, og med omsorg for hinanden er I godt på vej til at skabe e...

READ MORE