3 gode tips til at passe godt på dine ældre medarbejdere

Alderen gør alle mennesker mere skrøbelige med tiden, og af og til kan de ældre medarbejdere godt have brug for at blive taget en smule hånd om. Arbejdspladsen skal være et rart sted at være, og med omsorg for hinanden er I godt på vej til at skabe en stabil og socialt behagelig arbejdsplads til firmaet.
At passe godt på hinanden og de ældre medarbejdere kan indebære flere forskellige ting. Det er fundamentalt, at man kommunikerer godt med hinanden og viser interesse for hinandens helbred og psyke. Derudover kan man passe godt på de ældre medarbejdere ved at have nogle helbredsmæssige apparater tilgængelige på arbejdspladsen.

Herunder finder du 3 gode tips til at skabe en god atmosfære for de ældre arbejdere, der har brug for det.

Skaf og køb en blodtryksmåler til arbejdspladsen

Alle kan nyde godt af at have en blodtryksmåler tilgængelig på arbejdet, særligt de ældre medarbejdere, som har større risiko for et for højt eller et for lavt blodtryk. Det er vigtigt at kende til ens eget blodtryk, da konsekvenserne for et for højt eller lavt blodtryk er alvorlige.
Med en blodtryksmåler kan alle blive målt med jævne mellemrum, og de ældre kan blive målt ofte. I kan selv anvende blodtryksmåleren på arbejdspladsen uden læge eller sygeplejerske. Det er altid en god idé at hjælpe hinanden med at måle blodtrykket rigtigt med apparatet.

Hav krykker stående til brug i nødstilfælde

De ældre medarbejdere har mere svage kroppe end de yngre, og derfor kan der nogle gange blive behov for krykker. Hvis benene svigter eller ryggen gør ondt, kan krykkerne være yderst belejlige at anvende. Med krykker kan de ældre medarbejder lettere komme omkring på arbejdet, hvis kroppen ellers siger fra.
Hvis en ældre eller en yngre medarbejder falder og kommer til skade, kan krykkerne være til stor hjælp. Det er ikke altid muligt at samle et voksent menneske op og bære, så derfor kan krykkerne i stedet være til hjælp, så den faldne person selv kan gå afsted med krykkerne efter ulykken, hvis personen skal på hospitalet eller hjem og hvile sig.

Skab komfort med en otiumstol

En otiumstol er en stol, der er behagelig og god at sidde i. Det er en stor med et godt ryglæn, gode puder og armlæn. Den støtter ryggen på den rigtige måde og kommer ofte med en skammel til benene, så hele kroppen kan slappe af. En otiumstol er en hvilestol. Hvis den ældre arbejder lider af smerter i ryggen, kan otiumstolen være til hjælp så arbejdet alligevel kan udføres. Hvis arbejder kan udføres siddende, er det den perfekte løsning med en hvilestol til arbejderen, der har brug for lidt ekstra støtte.
Med en otiumstol skaber du gode vilkår for din arbejder samtidig med at arbejdet bliver udført. Ved at vise omsorg og interesse for alle dine medarbejdere, yngre som ældre, skaber du den perfekte arbejdsatmosfære, som giver dine ansatte lyst til at blive i firmaet og yde den ekstra indsats.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *